15.8 C
Zagreb
25 rujna, 22

spot_img

Peticija: nemojmo žrtvovati šume Konga radi biznisa nafte!

Molimo POTPIŠITE: Nemojte žrtvovati prašume Konga za dobrobit naftne industrije!

Dragi prijatelji prašuma,

U zdravom i pravednom svijetu, industrija fosilnih goriva sada bi se polako gasila pripremajući se za ugljično neutralnu budućnost. Posljednje što planetu treba je razvoj novih rezervi nafte.

Ipak, vlada Demokratske Republike Kongo (DRC) planira prodati na dražbi 16 blokova zemljišta za naftnu industriju – od svih mjesta, u drugoj najvećoj prašumi na svijetu, bazenu Konga.

Blokovi pokrivaju neke od posljednjih preostalih netaknutih šuma na zemlji koje su dom tisućama lokalnih i autohtonih zajednica. Tri od njih preklapaju se s Cuvette Centrale, tresetištem većim od Engleske za koje se procjenjuje da skladišti 30 milijardi tona ugljika, što je ekvivalent jednogodišnjim globalnim emisijama. Devet naftnih blokova preklapaju se sa zaštićenim područjima.

Prije samo nekoliko mjeseci na klimatskoj konferenciji u Glasgowu, predsjednik DRC-a Félix Tshisekedi hvalio je vitalnu ulogu svoje zemlje u regulaciji globalne klime – a sada i ovaj šok!

Potpišite našu peticiju predsjedniku Tshisekediju, koju promičemo zajedno s Greenpeace Africa, 350.org, Rainforest Foundation UK i drugima — recite mu da zadrži naftu u zemlji i industriju fosilnih goriva podalje od nekih od najdragocjenijih ekosustava na planet!

Peticiju potpišite ovdje !

Ukoliko želite podržati rad Vegan2go.hr stranice možete to učiniti ovdje. Hvala

Pretplatitite se na newsletter i primite tjedni pregled događanja u vaš email sandučić

Vegan2go_Hr
Vegan2go_Hrhttps://vegan2go.hr
Vegan2go.hr - Veganski Digital Portal

Povezani članci

Stay Connected

665FansLike
255FollowersFollow
14SubscribersSubscribe

MEME TJEDNA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Podržite rad Vegan2Go stranice

Najčitanije