Nikolina iz vesele veganske kuhinje predstavlja mariniranu pečenu cvjetaču !
Sastojci:
3 žlice kečapa
1 žlica soja sosa
1 žlica teriyaki umaka
malo vode
začina po želji
Priprema:
Cvjetaču operemo, očistimo i narežemo na manje cvjetiće. U posudicu staviti navedene sastojke. Umutiti ih sve i preliti preko cvjetače. Sve lijepo pomiješati.
Prije nego se stavlja peći još dodatno svaki cvjetić umočiti u sos.
Peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
*Recept je za dvije manje cvjetače
Nutritivni sastav:
Kalorije | 191.7 kcal |
Proteini | 12.3 g |
Ugljikohidrati | 29.1 g |
Masti | 1.6 g |
Dobar tek !
“Nikolina piše za Veselu Vegansku Kuhinju čiji je cilj promoviranje vesele veganske papice kako ne bi ispalo vegani žvaču samo salatu !”