15.8 C
Zagreb
25 rujna, 22

spot_img

KRAŠ razvija nove veganske proizvode

Na stranicama Kraš-a se može pronaći informacija kako tvrtka u sklopu EU projekata sudjeluje u razvoju “veganskih konditorskih proizvoda i unapređenja tehnologije jačanjem  IRI (inovacija razvoj i istraživanje)kapaciteta “.

Drugim riječima, KRAŠ radi na razvoju vlastitih inovativnih veganskih poslastica dobivenih iz obrade ugljikohidratnih namirnica. Razdoblje projekta je od ožujka 2021 do ožujka 2023. i sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Dosadašnji proizvodi

Neki od dosadašnjih najpoznatijih KRAŠ vegan proizvoda su:

  • Napolitanke
  • Bajadera
  • Trijumf čokolada

Cilj projekta

“Kraš kao društveno odgovorno te zdravstveno i ekološki osviješteno poduzeće, odlučio je, u svrhu educiranja potrošača i razlikovanja veganskih proizvoda bez sastojaka životinjskog podrijetla od drugih proizvoda, provedbom istraživanja i razvoja razviti novu grupu proizvoda, veganske konditorske proizvode, koji u svom sastavu neće imati sastojke ni tragove životinjskog podrijetla te koje će certificirati V-oznakom (europskom vegetarijanskom oznakom) kao jedinstvenom oznakom kvalitete koju Europska vegetarijanska unija (EVU) dodjeljuje proizvodima i uslugama koji su izrađeni i/ili se pružaju u skladu s vegetarijanskom i veganskom etikom. ” – stoji na stranicama KRAŠ-a.

Specifični cilj, odnosno svrha projekta je povećati konkurentnost tvrtke Kraš d.d. razvojem novih veganskih konditorskih proizvoda i unaprjeđenjem tehnoloških procesa kroz jačanje kapaciteta za istraživanje i razvoj stvaranjem pretpostavki za tvrtkin održiv rast i razvoj kroz diversifikaciju djelatnosti poslovanja.

 


Izvor: Kras.hr
URL Izvora: https://www.kras.hr/hr/eu-projekti/eu-projekti

 

Ukoliko želite podržati rad Vegan2go.hr stranice možete to učiniti ovdje. Hvala

Pretplatitite se na newsletter i primite tjedni pregled događanja u vaš email sandučić

Vegan2go_Hr
Vegan2go_Hrhttps://vegan2go.hr
Vegan2go.hr - Veganski Digital Portal

Povezani članci

Stay Connected

665FansLike
255FollowersFollow
14SubscribersSubscribe

MEME TJEDNA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Podržite rad Vegan2Go stranice

Najčitanije