10.5 C
Zagreb
27 studenoga, 22

spot_img

Jelena Mandarić

Jelena je nutricionistica (mag.nutr. )  koja je u svijet vegetarijanstva i ovovegatarijanstva ušla zbog zdravstvenih razloga, odnosno prevencije  karcinoma. Vrlo brzo je shvatila i osjetila benefite biljne prehrane na svojem tijelu, no kako je već  imala osebujno znanje o prehrani shvatila je da se puno vegana i vegetarijanaca zapravo ne hrani  po principima pravilne prehrane. Danas radi u svom registriranom obrtu za Nutricionizam i usluge PER OS.

Kada Jelena pogleda tipičnu prehranu jednog vegana, koji jede puno  prerađenih proizvoda, može reći da pada u vodu ona teza o benefitima plant-based prehrane za  ljudsko zdravlje. Zapravo nepravilnom vege prehranom osoba može uistinu napraviti veliku štetu svom  organizmu. Upravo zbog osvještene problematike, i želje da svaki vegan ili vegetarijanac zna kako  zapravo može iskoristiti tu svoju prehranu u svoju korist, ona kreće u misiju edukacije vegana,  vegetarijanaca, ali i svih ljudi koji su ikada pomislili kako zapravo ne žele jesti meso, iz etičkih, senzornih  ili zdravstvenih razloga, a ne znaju kako unijeti proteine ili neke druge nutrijente.  

Posebnost Jelenine priče je upravo vlastito iskustvo puta iz omnivora u vegetarijanca, koje je upakirano sa stručnim znanjem kojeg želi podijeliti drugim ljudima. Posebno mladima koji sve više  naginju veganstvu jer su sve više osviješteni o utjecaju masovne proizvodnje hrane na klimatske  promjene, ili bilo kojim drugim benefitima za njihovo buduće zdravlje – i zdravlje njihove djece. 

Principi kojima se Jelena vodi u svom radu jesu da pravilna (plant-based) prehrana nije skupa niti bezukusna.  Pravilna prehrana može biti intuitivna tek kada naučimo principe vlastitog tijela i probave. Probava  započinje u ustima te je iznimno važno osvijestiti način na koji jedemo, s kim jedemo, kada, što i koliko  jedemo kako bismo održali fizičko i mentalno zdravlje. Njezina misija je pomoći osobama koje brinu o  životinjama, o planetu i drugim ljudima, a da istovremenu brinu, napokon, i o sebi. 

Kao jedan od rijetkih nutricionista u Slavoniji i Baranji koji radi s ljudima, Jelena pokriva sve dobne skupine oba spola te  pomaže ljudima s različitim dijagnozama.

Najčešći klijenti su žene koje žele smršavjeti, a velika  većina njih na koncu želi jesti što manje mesa. Također, majke s djecom često dolaze jer njihova djeca  ne žele jesti meso. Treća dob s kojom Jelena radi također većinski jede biljne namirnice pa, zbog problema  sa zubima ili drugim dijagnozama, izbacuje mesne namirnice.

Usluge

  • Nutricionističko savjetovanje 
  • Izrada personaliziranih planova prehrane  
  • Analiza sastava tijela  
  • Grupe podrške za mršavljenje 
  • Edukativne radionice – online i offline  

 

Vrste edukacija:

a) Obrok po obrok:
Intenzivna edukacija koja traje mjesec dana na kojoj učim polaznike o  pravilnoj prehrani. Polaznici na kraju ciklusa stječu znanja o pravilnoj prehrani, balansiranim  obrocima i utjecaju hrane na ljudsko zdravlje. Sposobni su intuitivno kreirati svoj obrok po  obrok do tjedne prehrane itd. Osim osnova o prehrani, svaki polaznik dobiva individualne  smjernice za prehranu koje se tiču samo njega kako bi ih znao primjeniti u svom životu).

b) Edukacija o pravilnoj plant-based prehrani:
Intenzivna edukacija koja traje mjesec dana na  kojoj učim vegetarijance i vegane (te one koji žele postati ili zbog zdravlja moraju prestati  konzumirati namirnice životinjskog podrijetla) kako planirati pravilnu vege prehranu.  

c) Edukacija o pravilnoj prehrani za buduće majke, trudnice i dojilje:
Intenzivna edukativna  radionica odnosi se na vegetarijance, vegane i svejede, a polaznice (dobrodošli su tate) uče što znači pravilna prehrana te koje su specifičnosti prehrane u ovom razdoblju. Dobivaju zdrav  temelj za podržavanje vlastitog i djetetovog zdravlja te organizacije same prehrane kad beba  dođe. 

Jelena nudi usluge putem:

✅ online sastanaka i konzultacija
✅ uživo, Osijek, Vinkovačka cesta 68 1.kat , ured 20

Za više informacija obratite se Jeleni putem sljedećih kanala:
E-mail: klik
Telefon: klik
Website: klik
Instagram: klik
Facebook: klik
Linkedin: klik

Ukoliko želite podržati rad Vegan2go.hr stranice možete to učiniti ovdje. Hvala

Pretplatitite se na newsletter i primite tjedni pregled događanja u vaš email sandučić

Previous articleMaja Ljubas
Next articleHana Lač
Vegan2go_Hr
Vegan2go_Hrhttps://vegan2go.hr
Vegan2go.hr - Veganski Digital Portal

Povezani članci

Stay Connected

686FansLike
301FollowersFollow
16SubscribersSubscribe

MEME TJEDNA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Podržite rad Vegan2Go stranice

Najčitanije